Acasă » Electricitate » Bulgaria: În 2030, consumul final de energie va fi cu 31% mai mic decât în 2007

Bulgaria: În 2030, consumul final de energie va fi cu 31% mai mic decât în 2007

2 martie 2023
Electricitate
energynomics

Nikolay Nalbantov, director pentru strategii energetice şi politici pentru dezvoltarea energiei sustenabile în cadrul Ministerului bulgar al Energiei, a declarat miercuri că planul integrat de energie şi climă al Bulgariei prevede o reducere de 27,89% a consumului de energie primară şi o reducere de 31,67% a consumului final de energie, în 2030 comparativ cu anul de referință 2007.

Nalbantov a participat miercuri la un forum dedicat investițiilor în energia sustenabilă organizat la Sofia. Evenimentul, dedicat înființării unui Fond Național de Decarbonizare, face parte dintr-o serie de mese rotunde cu privire la finanțarea investițiilor în eficiența energetică, în cadrul inițiativei Comisiei Europene privind investițiile în energia sustenabilă, conform Agerpres și BTA.

Bulgaria se va concentra pe obținerea de economii de energie în consumul final de energie prin îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor, a spus Nalbantov. Măsurile privind eficiența energetică sunt deosebit de importante în procesul de transmitere şi distribuție a energiei. Obiectivul lor este acela de a creşte eficiența şi a reduce costurile tehnologice în rețelele de distribuție de electricitate, gaze naturale şi energie termică. Mecanismele financiare care vor ajuta la implementarea măsurilor sunt la fel de importante, a adăugat Nalbantov.

Bulgaria s-a angajat să îşi revizuiască planul integrat de energie şi climă până la data de 30 iunie şi lucrează la acesta. Un raport cu privire la țintele planului trebuie prezentat până la data de 15 martie.

Statele membre UE urmează să dezvolte o strategie pentru renovarea stocului național de clădiri, a mai spus Nalbantov. În linie cu acest angajament, Ministerul Energiei a elaborat o strategie care analizează stocul de clădiri şi planifică măsuri pentru a îmbunătăți performanța clădirilor. Documentul a fost adoptat în consiliul de miniştrii de la Sofia la începutul lui 2020.

Un comentariu la „Bulgaria: În 2030, consumul final de energie va fi cu 31% mai mic decât în 2007”

  1. Pingback: Bulgaria: În 2030, consumul final de energie va fi cu 31% mai mic decât în 2007 - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *