Acasă » Interes general » APCE a devenit membru al European Solar PV Industry Alliance

APCE a devenit membru al European Solar PV Industry Alliance

energynomics

Asociația Prosumatorilor şi a Comunităților de Energie din România (APCE) a fost acceptată în calitate de membru în European Solar PV Industry Alliance.

„Această afiliere reprezintă un pas semnificativ în misiunea noastră de a reprezenta interesele prosumatorilor din România. Prin această asociere internațională, APCE intră într-o nouă zonă având suport direct şi nemijlocit de la această asociație. Sub egida Comisiei Europene şi a asociațiilor internaționale de profil APCE va interveni acolo unde există o nevoie în societate şi acolo unde statul sau alte instituții nu au suficiente resurse sau nu doresc să se implice”, se menționează într-un comunicat citat de Agerpres.

Fondată în 2023, APCE este o asociație dedicată protejării intereselor prosumatorilor şi ale comunităților de energie, având ca obiectiv principal crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea şi implementarea soluțiilor energetice sustenabile.

European Solar PV Industry Alliance este o platformă înființată de Uniunea Europeană în anul 2022 si este dedicată consolidării colaborării şi schimbului de expertiză în domeniul energiei solare fotovoltaice.

„În calitate de membru al European Solar PV Industry Alliance, APCE va continua să acționeze ca un apărător al intereselor prosumatorilor şi al comunităților de energie din România. Ne angajăm să reprezentăm aceste interese cu integritate şi profesionalism, colaborând strâns cu autoritățile guvernamentale, organizațiile internaționale şi alte părți interesate pentru a promova o tranziție energetică durabilă şi echitabilă”, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *