Acasă » Electricitate » ANRE desemnează câștigătorul licitației pentru noua platformă de schimbare a furnizorilor

ANRE desemnează câștigătorul licitației pentru noua platformă de schimbare a furnizorilor

29 septembrie 2021
Consumatori
Bogdan Tudorache

rbitrul pieței energiei, ANRE, a anunțat finalizarea procedurii de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de servicii pentru realizarea și implementarea unei “Platforme online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF)”, ne-a transmis instituția.

Astfel, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a finalizat procedura de licitaţie deschisă online de achiziție publică pentru atribuirea contractului aferent noii platforme, câștigată de Metaminds S.R.L. Contractul de prestări servicii s-a semnat în data de 28.09.2021, de către președintele ANRE – Dumitru Chiriță și directorul general Metaminds – Andrei Cruceru. Durata contractului este de 11 luni și are valoarea de circa 10,85 milioane lei, fără TVA.

Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF) este necesară în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale”.

Astfel, adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toți consumatorii implicați în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică sau gaze naturale prin implementarea unei soluții informatice intuitive și inovative, va conduce la realizarea interoperabilității datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului, precum și la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirea noilor cerințe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 h.

Proiectul este cofinanțat în proporție de 98% din Fondul Social European, prin POCA 2014 – 2020, iar valoarea totală a proiectului este de circa 19,9 milioane lei.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *