Acasă » Electricitate » ANRE a decis scăderea bonusului pentru cogenerare

ANRE a decis scăderea bonusului pentru cogenerare

29 iunie 2015
Electricitate
Bogdan Tudorache

ANRE a decis scăderea bonusului pentru cogenerare şi a tarifului de injecţie în reţea, ceea ce ar putea duce la ieftinirea electricităţii cu 1%, de la 1 iulie. Preţul final al energiei electrice pentru populaţie se ieftineşte uşor cu 0,5 -1%, de la 1 iulie, prin decizie a ANRE, potrivit unor surse din piaţă.

Ajustarea negativă de preţ s-a făcut pe baza scăderii bonusului pentru cogenerare cu 3 lei pe MWh, de la 18 lei pe MWh cât costă acum, şi a tarifului de injecţie în reţea, conform economica.net. Ambele sunt componente ale preţul final al energiei electrice pentru consumatorii casnici.

Precedenta ajustare de preţ a fost făcută la 1 aprilie, când curentul s-a ieftinit cu 1%. Practic, la jumătatea acestui an, vom plăti o factură la energie electrică mai mică cu circa 2% faţă de începutul anului.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *