Acasă » Electricitate » ANRE a avizat decontarea a 4,5 mld. lei către furnizorii de energie

ANRE a avizat decontarea a 4,5 mld. lei către furnizorii de energie

6 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a avizat decontarea unei sume de 4,5 miliarde de lei către furnizorii de energie, a afirmat Mircea Man, vicepreşedintele instituției.

În ceea ce priveşte sumele transmise către Ministerul Energiei şi către Agenția Națională pentru Plăți şi Inspecție Socială, în aprilie, după ce au fost verificate peste 90% din solicitări, suma este de 847 milioane de lei.

„De subliniat este că această valoare este mult mai puțin decât am estimat noi”, a arătat oficialul ANRE.

Pentru luna mai a fost trimisă spre decontare suma de 762 milioane de lei, după evaluarea a 90% din solicitări. În iunie, 928 de milioane de lei (80% din solicitări verificate), pentru iulie – 1,4 miliarde de lei, iar pentru august – 601 milioane de lei (65%).

„Decontările vin în funcție de descărcările pe care operatorii le fac în machetele autorității şi, după analiza facturilor, trimitem către Ministerul Energiei ordonatorul principal de credit, avizul pentru plată”, a explicat Man, conform Agerpres.

De asemenea, potrivit acestuia, direcția generală de control din ANRE a primit solicitări în această perioadă de cinci ori mai mari decât în anii trecuți, strict pe citirea facturilor.

„Noi sfătuim oamenii în prima fază să poarte un dialog cu operatorul de furnizare şi, dacă nu s-au înțeles, să se adreseze ANRE. Îi asigurăm că ne preocupă acest lucru. Deci îi rugăm pe cei care au probleme să se adreseze autorității pentru a rezolva aceste lucruri”, a arătat responsabilul autorității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *