Acasă » Electricitate » ANRE a amendat Electrica Furnizare şi Gaz Vest pentru neaplicarea schemelor de sprijin pentru plata facturilor

ANRE a amendat Electrica Furnizare şi Gaz Vest pentru neaplicarea schemelor de sprijin pentru plata facturilor

14 ianuarie 2022
Distribuţie
Energynomics

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a sancţionat Electrica Furnizare şi Gaz Vest cu o sumă totală de 400.000 de lei, pentru neaplicarea schemei de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale din luna noiembrie 2021, potrivit unui comunicat al Autorității.

ANRE a finalizat parţial acţiunile de control demarate în data de 12.01.2022 la principalii furnizori de energie electrică şi gaze naturale.

Astfel, au fost finalizate verificările privind îndeplinirea obligaţiei de emitere de facturi care să cuprindă informaţii corecte, transparente, clare şi complete referitoare la plafonarea preţului final al energiei electrice şi al gazelor naturale precum şi consumul facturat aferent perioadei de acordare a compensaţiei.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societăţile Electrica Furnizare şi Gaz Vest nu au aplicat clienţilor beneficiari schema de sprijin prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale, pentru luna noiembrie 2021, afectând astfel interesele economice ale clienţilor finali beneficiari ai schemei.

Atât Electrica Furnizare, cât și Gaz Vest au fost sancţionate cu amendă contravenţională în valoare de câte 200.000 lei.

Totodată, au fost dispuse măsuri pentru restabilirea legalităţii în sensul refacerii facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale din luna noiembrie 2021, cu aplicarea schemei de sprijin.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.