Acasă » Regenerabile » Alive Capital investește în două parcuri fotovoltaice din Prahova

Alive Capital investește în două parcuri fotovoltaice din Prahova

14 noiembrie 2023
Regenerabile
energynomics

Alive Capital investește în energie regenerabilă, prin achiziția a două parcuri fotovoltaice, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Compania a anunțat finalizarea procedurii de achiziție a 100% din părțile sociale ale Societății All Colors Project Energy, conform Financialintelligence.

All Colors deține un parc fotovoltaic situat în localitatea Urlați, jud Prahova, cu o capacitate aprobată pentru evacuare și instalată totală de 2 MW, precum și trei terenuri în suprafață de 19.933 mp, de 67 mp și respectiv de 20.253 mp. În data de 29.06.2023 a fost semnat contractul de cesiune a 100% din părțile sociale ale All Colors care ulterior devine Alive Sun Power Two și tot începând cu această dată Alive Capital S.A. devine asociatul unic.

De asemenea, compania a anunțat și finalizarea procedurii de achiziție a activelor investite în activitatea de producere a energiei electrice la locul de producere Centrală Electrică Fotovoltaică Valea Călugărească. Transferul cuprinde centrală electrică fotovoltaică Valea Călugărească 1 cu o putere electrică instalată de 5,38348 MW, terenul intravilan în suprafață de 129.145 mp, terenul intravilan în suprafață de 1.587 mp, autorizațiile necesare desfășurării activității precum și contractele de prestări servicii, de furnizare sau comerciale.

Tot în legătură cu această tranzacție, acționarii au decis în data de 05.07.2023 că Alive Capital S.A., în calitate de asociat unic, să înființeze Societatea Alive Sun Power One S.R.L. cu scopul de a prelua și gestiona această centrală electrică.

Astfel, în data de 11.08.2023, se semnează actele adiționale prin care Alive Capital S.A., în calitate de cedent, cesionează către Alive Sun Power One S.R.L., în calitate de cesionar, contractul de transfer prin care centrală fotovoltaică devine properietate Alive Sun Power One.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *