Acasă » Interes general » AFM anunță începerea înscrierilor producătorilor în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus

AFM anunță începerea înscrierilor producătorilor în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus

30 august 2023
Interes general
energynomics

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) organizează sesiunea de înscriere în vederea validării solicitanților producători, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024, în perioada 29 august – 12 septembrie 2023.

Condițiile de participare în Programele ”Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus”, precum şi documentele pe care trebuie să le transmită solicitanții producători/dealeri pot fi găsite în ghidurile de finanțare ale celor două programe, aprobate prin Ordinele nr. 784 şi 783/22 martie 2023, publicate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunile aferente programelor.

Totodată, AFM anunță prelungirea sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local. Astfel, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local până pe 29 septembrie 2023, sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise către primăriile participante în cadrul Programului. Ulterior persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susținuți din bugetul local).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *