Acasă » Interes general » Dezvoltare profesională » Claudiu Crețu revine la ELCEN, după o perioadă scurtă la Termoenergetica

Claudiu Crețu revine la ELCEN, după o perioadă scurtă la Termoenergetica

energynomics

Claudiu Crețu a fost numit de către Consiliul de Administrație al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), în funcția de director general al celui mai mare producător de energie termică şi electrică în cogenerare din România şi din Bucureşti. Claudiu Crețu a fost în perioada 2017-2021 administrator special al ELCEN, companie aflată autoritatea tutelară a Ministerului Energiei, iar ulterior, director general al Termoenergetica Bucureşti, operatorul sistemului de transport şi distribuție a agentului termic din Bucureşti. Conducerea Termoenergetica va fi preluată interimar pentru cinci luni de către Adrian Mircea Teodorescu, director juridic al companiei, au transmis reprezentanții Primăriei Capitalei.

”Claudiu Crețu a fost numit de către Consiliul de Administrație al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), în funcția de director general al celui mai mare producător de energie termică şi electrică în cogenerare din România şi din Bucureşti”, anunță compania.

Claudiu Crețu a deținut din iulie 2021 până în prezent funcția de director general al Termoenergetica Bucureşti – operatorul sistemului de transport şi distribuție a agentului termic din Bucureşti şi revine la conducerea Elcen, după ce în perioada iulie 2017-iunie 2021 a exercitat funcția de Administrator Special al acestei societăți.

”Provocarea continuă. Revin la Elcen din postura celui care cunoaşte sistemul de încălzire centralizată ca un ansamblu unitar: de la producerea energiei electrice şi termice în cogenerare la transportul şi distribuția energiei termice până la consumatorul final. După aproximativ 9 ani de experiență în top managementul celor două companii ce formează sistemul de încălzire centralizată din Bucureşti, vin cu aceeaşi viziune orientată către schimbare pozitivă. În iulie 2017, am preluat o mare răspundere, aceea de a redresa ELCEN, aflată în insolvență. Cu perseverență, într-un context foarte dificil în care a fost nevoie de decizii şi demersuri complexe pe lângă instituțiile decidente relevante, s-a accelerat ritmul funcționării companiei, ceea ce a crescut semnificativ şansele de redresare a acesteia şi de ieşire din insolvență. Azi, Elcen nu mai este în insolvență. În iulie 2021, am preluat Termoenergetica în cel mai crunt moment posibil, cu o rețea de termoficare găurită de lipsa investițiilor în ultimii 20 de ani şi cu pierderi uriaşe. În prezent, cifrele arată că pierderile s-au diminuat; sunt în plină desfăşurare lucrări de reabilitare a conductelor în multiple zone din Bucureşti. Situația se va îmbunătăți treptat”, declară Claudiu Crețu, într-un comunicat de presă emis de ELCEN.

El afirmă că revine la ELCEN pentru a continua şi urgenta paşii pe care i-a început în 2021: investiții în modernizarea CET-urilor şi implementarea unor grupuri noi în cogenerare de înaltă eficiență în linie cu directivele europene.

”Consider în continuare că o abordare unitară, integrată a sistemului reprezintă soluția pentru a depăşi problemele cu care se confruntă încălzirea centralizată în Bucureşti şi va permite o coordonare mai bună şi o funcționare mai eficientă a acestuia „ca întreg”. Sistemul de încălzire centralizată din Bucureşti, esențial pentru acest oraş aglomerat şi dens, are nevoie de acțiuni urgente şi sincronizate, de un management strategic eficient, de colaborare între toate părțile implicate şi de viziune de ansamblu. Am încredere în echipa de specialişti de la ELCEN, sunt adevărați profesionişti. Împreună putem face schimbări importante”, declară Claudiu Crețu.

La rândul său, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că salută numirea lui Crețu în această funcție, conform News.ro.

“Claudiu Crețu este un profesionist, cu rezultate dovedite în ani de zile. Salut revenirea lui în echipa Elcen. Sunt convins că împreună putem rezolva o parte dintre problemele termoficării din Bucureşti şi putem să gândim proiecte pe termen lung. Doar printr-o muncă de echipă Bucureştiul se va face bine”, spune ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

ELCEN este principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de termoficare din Bucureşti (90%). Societatea asigură şi 5,3% din energia electrică produsă la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *