Acasă » Regenerabile » Aeroportul Internațional Timișoara vrea panouri solare pentru independență energetică

Aeroportul Internațional Timișoara vrea panouri solare pentru independență energetică

23 noiembrie 2021
Regenerabile
energynomics

Aeroportul Internațional Timișoara își propune să acceseze, prin PNRR, câteva milioane de euro, pentru a instala mai multe hectare de panouri solare, pentru a-și produce toată energia electrică necesară. Potrivit Transilvania Business, panouri speciale, care nu reflectă lumina solară, ar urma să fie instalate pe marginea actualei piste de decolare – aterizare, la o distanță de siguranță de aceasta.

Pe acoperișul unor noi clădiri, o parcare și terminalul plecări externe vor fi instalate, de asemenea panouri solare. ”Sunt noi investiții în infrastructură și securitate”, a declarat Daniel Dinu, director de investiții la Aeroportul Internațional Timișoara. “Aeroportul are un plan de dezvoltare important pe Programul Operațional Infrastructură Mare, care îi va permite să aibă două terminale noi până în 2023, cu o capacitate de până la trei milioane de pasageri. (…) Toate acestea sunt condiționate de obținerea fondurilor pentru energie verde. Vrem să fim un aeroport care nu va avea nevoie de surse externe de energie electrică. Sunt programe care, sperăm noi, vor avea o cât mai mare maturitate la momentul la care PNRR va fi activ”, a mai spus el, citat de Transilvania Business.

Sunt prevăzute în proiect câteva hectare de panouri solare, care vor produce îndeajuns de multă energie electrică pentru a asigura independența energetică a instituției. ”Toate noile construcții vor fi dotate cu panouri, vor fi lângă pista aeroportului, dar nu chiar aproape. Panourile solare sunt speciale, nu reflectă lumina. În afară de panourile care vor fi construite pe teren, avem pentru aceasta între 2 și 5 hectare, mai punem la dispoziție noua parcare, care va avea două hectare, iar noile construcții ale centrului intermodal, vor avea acoperișul acoperit cu panouri solare, aproximativ patru hectare. Vor acoperi tot consumul nostru actual, inclusiv consumul suplimentar pe care îl anticipăm”, a precizat Dinu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *