Acasă » Electricitate » Adrian Borotea: Energia eoliană a acoperit zilele trecute 40% din consumul țării

Adrian Borotea: Energia eoliană a acoperit zilele trecute 40% din consumul țării

25 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Energia eoliană a acoperit zilele trecute 40% din consumul țării, iarna fiind o „perioadă fericită” din acest punct de vedere, a afirmat, joi, Adrian Borotea, vicepreşedintele Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA), într-o conferință de specialitate.

„Avem nevoie de absolut toate capacitățile de producere a energiei electrice, nu numai în iarna aceasta, dar şi în perioada următoare – şi acest lucru trebuie păstrat până cel puțin atunci când vor intra în funcțiune noile investiții. De mai bine de doi ani suntem o țară net importatoare de energie electrică şi ne dorim cu toții să avem siguranța alimentării, atât în perioada de iarnă, cât şi în continuare. Din punct de vedere al energiei eoliene este o perioadă fericită. Iarna avem o producție importantă de energie electrică. Chiar zilele trecute am acoperit 40% din consumul țării”, a menționat Adrian Borotea, potrivit Agerpres.

El a subliniat că investitorii au în continuare încredere în cadrul de reglementare din România, cu toate schimbările care au avut loc în ultima perioadă.

„Aceste planuri sunt corelate şi cu fonduri europene care trebuie să fie alocate, urmează Fondul de Modernizare, băncile sunt deschise să finanțeze proiecte în energie. În ceea ce priveşte planurile din viitorul apropiat, primele capacități de producție eoliană care au fost puse în funcțiune în 2008-2009-2010, deja îşi pun problema repowering-ului sau a prelungirii duratei de viață, lucru care se va întâmpla imediat după 2025”, a adăugat Borotea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *