Acasă » Electricitate » A început evaluarea proiectelor înscrise în Programul de finanțare ElectricUp

A început evaluarea proiectelor înscrise în Programul de finanțare ElectricUp

10 aprilie 2021
Electricitate
energynomics

Ministerul Energiei a anunțat pe 9 aprilie că a început etapa de evaluare a cererilor de înscriere în Programul de finanțare ElectricUp. Solicitanții sunt îndemnați să urmărească mesajele primite prin platforma dedicată programului și să răspundă în termen eventualelor cereri de clarificări sau completări.

Lansat în decembrie 2020, programul de finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii și domeniul HORECA ElectricUp își propune să susțină instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în sistemul energetic național, precum și a stațiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.

Suma cu care poate fi finanțat beneficiarul poate ajunge până la 100.000 euro, beneficiarul nefiind nevoit să vină cu un aport propriu. Bugetul aprobat pentru primul ciclu de finanțare este de 476 de milioane de lei, circa 97 de milioane de euro. Maxim 2.000 de cereri vor putea fi aprobate, luând în considerare un grant mediu în valoare de 50.000 de euro.

În afară de condițiile minimale de eligibilitate a proiectelor, departajarea se va face pe baza coeficientului de performanță, care include indicatori precum cantitatea totală de gaze cu efect de seră (kg CO₂ echivalent) eliminată prin instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, calculată pe toată perioada de monitorizare a proiectului.

Informații tehnice privind implementarea proiectului pentru care se solicită finanțare și modelul de fișă de prezentare pot fi descărcate de aici, iar Ghidul ElectricUp este disponibil aici.

Programul a fost primit cu mare entuziasm atât de potențialii beneficiari, de marile companii de servicii energetice precum Enel sau CEZ, cât și de furnizorii de echipamente.

CITEȘTE ȘI 2.536 de firme s-au înscris în programul guvernamental ElectricUp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *