Acasă » Petrol și Gaze » Procesare » Corneliu Cernev, Oltchim: Guvernul intenționează preluarea rafinăriei Arpechim în martie

Corneliu Cernev, Oltchim: Guvernul intenționează preluarea rafinăriei Arpechim în martie

3 martie 2014
Petrol și Gaze
energynomics

Liderul sindicatului Victoria de la Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat pentru Agerpres că Guvernul vrea să preia rafinăria Arpechim din Pitești printr-un act normativ ce urmează a fi dat în luna martie.

„Chiar azi (vineri – n.r.) am avut o discuție pe tema Oltchim cu noul ministru al Economiei, domnul Niță. […] Guvernul intenționează ca prin act normativ să preia rafinăria piteșteană Arpechim de la OMV. Totul pentru a aborda privatizarea combinatului Oltchim în regim integrat cu rafinăria de la Pitești. “

Administratorul judiciar al Oltchim, avocatul Gheorghe Piperea, spunea în ianuarie că Arpechim ar putea trece în patrimoniul statului pe un euro în urma unui acord între statul român şi Petrom, dar statul va trebui să îşi asume investiţiile de mediu în valoare de 200 milioane de euro.

Liderul de sindicat a menționat după întâlnirea de la Economie că urmează schimbări de structură organizațională și la combinatul petrochimic din Râmnicu Vâlcea. “S-a discutat cu domnul ministru și organigrama actuală a combinatului, una destul de stufoasă, fiind nu mai puțin de 21 de directori. În luna aprilie, această organigramă va fi mult mai aerisită, se vor comasa departamente, birouri etc”, a precizat liderul sindical pentru Agerpres.

Corneliu Cernev a declarat că ministrul interimar al Economiei propune și funcționarea Oltchim și CET Govora în regim de complex unificat. „Domnul Niță a avansat următoarea ipoteză, prin care Oltchim și CET Govora (producător de energie termoelectrică) ar funcționa într-un complex, ca o singură societate, urmând astfel ca prețul la energia electrică să se reducă simțitor”, a mai afirmat sindicalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *