Acasă » Petrol și Gaze » Guvernul a actualizat planul de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale

Guvernul a actualizat planul de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale

14 septembrie 2023
Petrol și Gaze
energynomics

Guvernul a aprobat, în şedința de joi, actualizarea planului de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România, a anunțat purtătorul de cuvânt al Cabinetului, Mihai Constantin.

El a precizat că măsurile adoptate vizează asigurarea resurselor energetice şi sprijinirea populației pentru a trece cu bine de iarna următoare.

“Măsurile luate deja de guvern pentru iarna 2023-2024 sunt completate de astăzi cu noi decizii. Executivul a aprobat actualizarea planului de urgență pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România. Acest document este în concordanță cu normele europene şi a fost realizat pe baza consultărilor cu principalii actori de pe piața gazelor naturale din țara noastră”, a spus Constantin, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria, potrivit Financialintelligence.

În următoarea şedință de guvern vor fi aprobate măsurile privind nivelul de siguranță în funcționarea sistemului energetic național. Acesta va ține cont şi de influența din ce în ce mai mare pe care o au prosumatorii, în acoperirea consumului la nivel național.

“Au fost analizate şi urmează să fie aprobate în următoarea şedință măsurile privind nivelul de siguranță în funcționarea sistemului energetic național, iar obiectivele programului de iarnă sunt evaluarea consumului de energie electrică a țării în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, pentru asigurarea acestuia la parametri de calitate şi siguranță în alimentare, în condițiile funcționării sigure şi stabile a sistemului energetic național. Pentru prima dată de când Ministerul Energiei dezvoltă planul de iarnă, este luată în considerare şi influența din ce în ce mai mare pe care o au prosumatorii, în acoperirea consumului la nivel național”, a spus Mihai Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *