Acasă » Interes general » Mediu » Exxon și Departamentul pentru Energie al SUA încep cercetarea pentru biocombustibili și plastic

Exxon și Departamentul pentru Energie al SUA încep cercetarea pentru biocombustibili și plastic

16 mai 2019
Mediu
energynomics

Colaborările în domeniul cercetării pentru biocombustibili mai curați și cu conținut redus de energie și materialele plastice reciclabile se află în centrul unui nou acord între laboratoarele Exxon Mobil Corp și Laboratorul Departamentului pentru Energie al SUA.

Bill Farris, directorul asociat al Laboratorului National pentru Energii Regenerabile (NREL) din Golden, Colorado, a explicat că acordul va oferi oamenilor de știință o perspectivă mai buna asupra viitoarelor piețe energetice și modalități de extindere a formelor de energie mai curate, potrivit Scientific American.

„Exxon trebuie să se gândească la felul în care lucrurile cresc la scală”, a declarat Farris într-un interviu despre angajamentul Exxon de a contribui cu 100 de milioane de dolari la cercetarea efectuată de NREL și alte 16 laboratoare DOE în următorii 10 ani.

„Probabil, acesta este unul dintre lucrurile de care suntem foarte entuziasmați: să ducem lucrurile pe piață, la scală. NREL nu ar putea face niciodată asta singură.”

El a spus că discuțiile care au condus la acordul de săptămâna trecută – unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare pe care laboratoarele DOE le au cu o societate comercială – au început cu biocombustibili și apoi s-au extins la o gamă largă de proiecte comune de cercetare. Laboratoarele DOE și Exxon au început negocierile despre acord în noiembrie 2017.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *