Acasă » Electricitate » Criticii atacă planurile laburiștilor de a naționaliza rețeaua energetică a Regatului Unit

Criticii atacă planurile laburiștilor de a naționaliza rețeaua energetică a Regatului Unit

16 mai 2019
Electricitate
Energynomics

Planul laburist de a naționaliza rețeaua energetică a Marii Britanii ar face țara să fie mai săracă, ar împiedica eforturile de combatere a schimbărilor climatice și ar amenința revenirea la întreruperile frecvente din trecut, a avertizat principalul grupul de lobby din industrie din Marea Britanie.

Este de așteptat ca Jeremy Corbyn să schițeze planurile care ar transfera companiile, inclusiv National Grid și segmentele de rețea ale Scottish Power și SSE, în proprietatea publică imediat după câștigarea alegerilor de către laburiști.

Liderul laburist, împreună cu secretarul pe probleme de afaceri al partidului, Rebecca Long-Bailey, urmează să declare joi că infrastructura energetică de 62 miliarde de lire sterline – conductele și cablurile care furnizează către locuințe și întreprinderi gaz și electricitate – vor fi readuse înapoi sub controlul statului, la un preț care va fi stabilit de parlament, potrivit The Guardian.

Însă CBI a declarat miercuri că propunerile echivalează cu atârnarea unui semn pe care scrie „Închis” deasupra Marii Britanii, iar renaționalizarea a dat naștere unei „triple probleme pe care nici cetățenii, nici țara nu și-o pot permite”.

Companiile, inclusiv National Grid, segmentele de rețea ale Scottish Power și SSE, precum și rețelele regionale mai mici, ar intra toate în proprietate publică dacă laburiștii vin la putere. Investitorii actuali din aceste firme ar urma să fie despăgubiți prin obligațiuni guvernamentale.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *