Acasă » Interes general » Ministru: Privatizarea parțială a Rosneft ar ține deficitul bugetar al Rusiei sub control

Ministru: Privatizarea parțială a Rosneft ar ține deficitul bugetar al Rusiei sub control

27 mai 2016
Interes general
energynomics

Guvernul rus va vinde aproape 20% din Rosneft, cea mai mare companie petrolieră din Rusia, în a doua jumătate a acestui an, în încercarea de a ține deficitul bugetar din acest an la 3%, a anunţat ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov, scrie Reuters.

Peste zece instituții financiare s-au înscris în a intermedia procesul de vânzare; banca italiană Intesa Sanpaolo a obținut contractul de consultanță pentru această tranzacție.

Prețurile mici la petrol, principala sursă de venit pentru bugetul de stat al Rusiei, au convins guvernul moscovit că singura opțiune viabilă pentru a strânge capital pentru acoperirea deficitului bugetar este privatizarea unei părți din mari companii de stat, precum companiile petroliere Rosneft și Bashneft.

Ministerul Dezvoltării susține că vânzarea unei participații de 19,5% din Rosneft va aduce aproape 11 miliarde de dolari bugetului de stat. În paralel, Ministerul de Finanțe a anunțat că în acest an Fondul de Rezervă s-ar putea diminua cu peste 32 de miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *