Acasă » Interes general » Fondul de pensii administrat de Generali păstrează 105 milioane de euro în companii listate pe bursă

Fondul de pensii administrat de Generali păstrează 105 milioane de euro în companii listate pe bursă

30 aprilie 2016
Interes general
energynomics

Fondul de pensii private obligatorii Aripi, administrat de Generali, are plasate peste 470 de milioane de lei în acțiuni la companii private listate pe bursă, arată o analiză realizată de Zf.ro.

Mai precis, după ce anul trecut a achiziționat acțiuni noi în valoare de 132 de milioane de lei (aproximativ 30 de milioane de euro), fondul respectiv a ajuns să dețină aproape 24% din activele sale în companii listate.

Pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), fondul şi-a crescut expunerea cu 32 milioane de lei ca urmare a achiziţiilor de noi acţiuni şi a aprecierii acțiunilor deținute deja. Principalele investiţii pe BVB ale fondului sunt Fondul Proprietatea (FP) – pondere de 1,7% în active, Romgaz – pondere de 1,67% în active, Electrica – pondere de 1,38% în active, Banca Transilvania – pondere de 1,28% în active, scrie Zf.ro

Fondul de pensii Aripi a consemnat un randament de 3,9% anul trecut, al patrulea ca mărime din rândul fondurilor de pensii private obligatorii. De la înfiinţare (mai 2008) şi până la finalul anului 2015, fondul a marcat un randament de 108,8%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *