Acasă » Electricitate » Divizia de iluminat a Philips, propusă pentru listare după ce SUA a blocat vânzarea către un investitor chinez

Divizia de iluminat a Philips, propusă pentru listare după ce SUA a blocat vânzarea către un investitor chinez

26 aprilie 2016
Electricitate
energynomics

Royal Philips NV pare că înclină spre lansarea unei oferte publice iniţiale a diviziei sale de produse de iluminat după ce, în primul trimestru din 2016, compania olandeză a înregistrat un profit peste estimări.

„În condiţiile în care încrederea de pe pieţele acţiunilor se îmbunătăţeşte comparativ cu primele două luni ale anului, listarea pare să fie varianta cea mai probabilă”, a informat compania Philips, adăugând că încă nu a luat o decizie cu privire la toate propunerile din procesul de vânzare privată. „Continuăm să analizăm atractivitatea acestei variante, raportat la oferta publică iniţială, atât în privinţa valorii, cât şi a condiţiilor”, a menţionat conducerea societăţii.

În perioada ianuarie-martie 2016, Philips şi-a majorat cu 14% profitul ajustat înainte de interese minoritare, taxe şi amortizări, la 374 de milioane de euro (420 milioane de dolari), în timp ce analiştii anticipau 362 de milioane de euro. Profitul net al companiei s-a dimnuat cu 63%, la 37 de milioane de euro, dar vânzările au crescut cu 3%, la 5,5 miliarde de euro.

Directorul executiv al producătorului olandez de electronice, Frans van Houten, discută acum pentru prima oară în public cu privire la faptul că Philips ar putea prefera listarea în locul unei înstrăinări private a diviziei de sisteme de iluminat, dolari. Detaliile vânzării prin bursă nu vor fi anunţate mai devreme de cea de-a doua jumătate a anului curent.

Câştigul ajustat al diviziei de iluminat a sporit cu 7% în primul trimestru, la 121 de milioane de euro. În luna ianuarie, guvernul SUA a blocat planul Philips de vânzare a 80% din „Lumileds” către investitorii chinezi, în schimbul sumei de 2,8 miliarde de dolari, pe fondul temerilor legate de securitatea naţională.

Sursa

Bursa

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *