Acasă » Electricitate » Nuclear » Burduja: Susținerea SUA este totală pentru programul nuclear civil românesc

Burduja: Susținerea SUA este totală pentru programul nuclear civil românesc

9 februarie 2024
Electricitate
energynomics

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a avut joi, la Washington, întâlniri cu o serie de oficiali americani, în urma cărora a rezultat „o susținere totală” pentru programul nuclear civil românesc, inclusiv proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR).

„Ultima zi la Washington a început bine, ca invitat la un mic dejun de lucru, la sediul American Central European Business Association (ACEBA), alături de secretarul adjunct al departamentului de energie, Dr. Andrew Light. Ne străduim să atragem investiții americane în sectorul energetic românesc. Au urmat noi întrevederi de importanță majoră la Capitoliu, cu trei senatori: Todd Young (Indiana), Comisia pentru finanțe şi Comisia pentru relații internaționale; Steve Daines (Montana), Comisia pentru energie şi resurse naturale şi Comisia pentru finanțe; Joe Manchin (West Virginia), Preşedintele Comisiei pentru energie şi resurse naturale. Susținerea este totală pentru programul nuclear civil românesc, inclusiv proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni, care poate fi accelerat şi poate fi printre primele realizări de acest fel din lume”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook, citat de Agerpres.

El a subliniat că zilele următoare va avea alte întâlniri, fiind invitat şi la Harvard University.

„A fost o onoare să reprezint România în ultimele zile în fața partenerilor noştri de la Washington. Împreună lucrăm la energia viitorului. Următoarele zile sunt la fel de pline. Am onoarea de a fi invitat într-un loc drag mie, Harvard University”, a mai scris Burduja pe rețeaua de socializare.

Pe de altă parte, el a semnalat că, în țară, prin Ministerul Energiei, au fost lansate noi apeluri de finanțare din fonduri europene (PNRR): 278 de milioane de euro pentru producția de baterii şi panouri fotovoltaice, respectiv pentru achiziția de capacități de stocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *