V. Popescu: ELCEN dispune de stocurile de combustibil necesare

0

Bogdan Tudorache

ELCEN dispune de stocurile de combustibil necesare și îndeplinește condițiile tehnice pentru a asigura o iarnă liniștită bucureștenilor, susține Virgil Popescu, noul ministru al Economiei și Energiei (MEEMA). ”Conducătorii Administrației Publice Locale să nu politizeze subiectul și să trateze serios și responsabil problema RADET”, se arată într-un comunicat de presă.

”Ca urmare a unei eventuale pronunțări a unei decizii a instanței judecătorești în defavoarea RADET, ce ar putea avea loc luni, 11 noiembrie 2019, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri informează: ELCEN, societatea în administrarea MEEMA, este pregătită pentru a asigura o iarnă liniștită locuitorilor Capitalei, cantitățile de gaze necesare pentru sezonul de termoficare 2019-2020 fiind asigurate în baza contractelor încheiate cu SNGN Romgaz SA Mediaș.”, susțin reprezentanții ministerului.

Ei spun că ELCEN are pregătit inclusiv stocul de combustibil alternativ necesar în eventualitatea unor vârfuri de sezon cu consumuri mari de energie. Astfel, ELCEN deține un stoc de păcură de 12.880 tone din care 9.735 reprezintă stoc util, la care se adaugă cantitatea de 16.800 tone de păcură stoc rezervă de stat (prin ANRSPS).

”Prin urmare, ELCEN nu întâmpină nicio problemă tehnică sau de stocuri pentru a acoperi întreaga cerere de energie termică sau pentru a livra energie electrică în parametri, singura condiție fiind aceea de preluare a agentului termic în condiții legale și asigurarea plății agentului termic consumat, de către Primăria Capitalei”.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu a transmis, de asemenea, un apel reprezentanților Administrației Publice Locale de la nivelul Bucureștiului, care au comentat subiectul în spațiul public, de a se ”abține de la politizarea unui subiect atât de important precum asigurarea cu energie termică a Capitalei și de a trata cu seriozitate și responsabilitate atât această temă, cât și modul de administrare al RADET”.

Share.

Lasă un comentariu