Acasă » Petrol și Gaze » Procesare » Tribunalul Prahova a găsit neregularități în rechizitoriul dosarului Lukoil

Tribunalul Prahova a găsit neregularități în rechizitoriul dosarului Lukoil

15 decembrie 2015
Petrol și Gaze
energynomics

Rechizitoriul prin care dosarul de spălare de bani care vizează Petrotel Lukoil a fost trimis în judecată conține acte materiale dublate sau triplate, spune Tribunalul Prahova. În plus, instanța a remarcat că procurorii nu au indicat clar infracțiunile pe care îi acuză pe suspecți, scrie Agerpres.

Tribunalul Prahova a admis, în parte, cererile și excepțiile invocate de inculpații din dosar și a constatat competența materială și teritorială a instanței, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.

Cu referire la rechizitoriu, la capitolul „în fapt”, neregularitatea constă în neindicarea activității infracționale concrete a inculpaților, modul în care au contribuit la rezultatul negativ enunțat de procuror, prin raportare la atribuțiunile de serviciu, nedescrierea concretă a actelor materiale și lipsa analizei procesului decizional în cadrul societății pentru a demonstra caracterul esențial al acțiunilor inculpaților în luarea deciziilor.

„În cazul inculpatei persoană juridică Lukoil Europe Holdings BV Olanda, neindicarea unei anumite persoane fizice care să fi acționat în numele său; neindicarea societăților comerciale favorizate de acțiunile inculpaților și a interesului direct sau indirect al celor doi autori (Bogdanov Andrey și Rață Andrei) în cadrul societăților favorizate”, arată decizia tribunalului.

La capitolul „în drept”, neregularitatea vizează neconcordanțe în prezentarea actelor materiale ale infracțiunilor – actele materiale prezentate au fost dublate sau chiar triplate -, dar și nelămurirea laturii civile prin nedescrierea modului de calcul al prejudiciului pentru fiecare inculpat și pentru fiecare an în parte și nelămurirea categoriilor de persoane vătămate în cauză.

Instanța a dispus remedierea, în termen de cinci zile de la comunicare, a neregularităților constatate, procurorul urmând să comunice judecătorului dacă menține dispoziția de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Dosarul Lukoil a fost trimis în judecată de procurori la data de 3 august, prejudiciul calculat atunci ridicându-se la aproape 1,77 miliarde de euro.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *