Acasă » Interes general » Ruşii din managementul Petrotel Lukoil Ploieşti au fost demişi

Ruşii din managementul Petrotel Lukoil Ploieşti au fost demişi

energynomics

Consiliul de Supraveghere al rafinăriei ploieştene Petrotel, controlată de gigantul petrolier rus Lukoil, i-a înlocuit pe 4 dintre cei 5 membri ai directoratului în structura de conducere executivă a companiei, relevă date analizate de Profit.ro.

Înlocuirile au fost decise cu două luni înainte de finalizarea mandatelor celor schimbați din funcții.

Conform sursei citate, au fost înlocuiți din directorat ruşii Aleksei Kovalenko (director general executiv şi preşedinte al directoratului Petrotel Lukoil), Olga Kuzina (director economic şi financiar), Alexey Vointsev (director de livrări) şi Kuzma Oligov (director de personal).

Singurul membru al directoratului păstrat a fost românul Dan Dănulescu, numit director general executiv şi preşedinte al directoratului Petrotel Lukoil. El a rămas şi cu unica funcție anterioară, cea de inginer-şef. Dănulescu lucrează la rafinăria Petrotel de aproape 20 de ani, respectiv din decembrie 2003.

Ceilalți membri noi, români, ai directoratului sunt Dorel Duțu (contabil-şef al Petrotel din anul 2001), Adrian Negoiță (director de producție, în companie din 2013) şi Ion Mura (director economic şi financiar, timp de 21 de ani director adjunct la Lukoil Republica Moldova, transferat în 2021 în România).

Cel de-al patrulea nume nou din directoratul Petrotel Lukoil este cel al ucraineanului Oleksii Bibik, care a fost numit director de resurse umane, el primind permis de şedere în România din partea autorităților de la Bucureşti. El a deținut mai multe funcții, printre care şi cele de director HR şi director general adjunct al rafinăriei din Odesa, a patra cea mai mare din Ucraina.

Un comentariu la „Ruşii din managementul Petrotel Lukoil Ploieşti au fost demişi”

  1. Pingback: Ruşii din managementul Petrotel Lukoil Ploieşti au fost demişi - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *