Producția europeană de energie electrică pe gaze a crescut cu circa 40% în T2

0

Producția de energie electrică având ca sursă gazele naturale a crescut semnificativ în al doilea trimestru (T2) al anului în Europa, alimentată de prețul mic al gazelor și de costurile mari ale generării pe cărbune.

Generarea de energie electrică în centralele pe gaze a crescut cu 39% în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al anului 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată raportul trimestrial publicat de DG Energy, care citează asociația operatorilor de transport și sistem din Europa, ENTSO-E, potrivit e-nergia.ro.

În termeni absoluți, centralele pe gaze au produs în plus 34,2 TWh de electricitate, echivalentul a mai mult de jumătate din consumul anual al României. Spre deosebire de anii trecuți, în 2019, producția de energie electrică pe gaze nu a mai scăzut după perioada de iarnă, iar principalul motiv al creșterii este scăderea generării de electricitate din cărbune, cu 16%, în aceeași perioadă de raportare, cărbunele fiind înlocuit în special cu gazul în mixul energetic al Uniunii, după cum scriu cei de la DG Energy.

Share.

Lasă un comentariu