Noua megauzină Opel din Germania va fi cel mai mare producător de celule de baterii din Europa

0

Producătorul auto german Opel, filială a grupului PSA din Franța, intenționează să fabrice baterii pentru o jumătate de milion de mașini electrice anual, în cadrul unei noi fabrici din Kaiserslautern, în vestul Germaniei, începând cu 2024. Opel a dezvăluit detalii despre noua fabrică în cadrul unui eveniment de presă și a spus că astfel ar fi create 2.000 de noi locuri de muncă și s-ar investi două miliarde de euro în cadrul noii fabrici, care ar avea trei unități cu o capacitate de 8 GWh fiecare și ar deveni cea mai mare din Europa de până acum, potrivit CleanEnergyWire.

Ministrul Economiei din Germania, Peter Altmaier, care a participat la eveniment pentru a „evidenția importanța strategică” a uzinei, a declarat: „Există posibilitatea ca în câțiva ani, producția de baterii pe care am considerat-o pierdută pentru Germania și Europa, va reveni în această zonă”.

Guvernul federal intenționează să sprijine proiectul cu „o sumă considerabilă de trei cifre, în milioane de euro”, a spus el. În urmă cu o săptămână, șeful statului francez, Emmanuel Macron, și ministrul de cercetare al Germaniei, Anja Karliczek, au dat deja undă verde pentru producția de pilot de celule cu baterii într-o fabrică a producătorului Saft din Nersac, în sud-vestul Franței. O altă fabrică este planificată să înceapă producția în regiunea franceză Hauts-de-France.

Share.

Lasă un comentariu