Ministrul rus al Energiei: E prematur să extindă acordul global privind petrolul, piața este echilibrată

0

Este prematur să se decidă extinderea înțelegerii globale pentru a reduce producția de petrol, întrucât în bună măsură piața petrolului a fost reechilibrată, a declarat ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, potrivit feed-ului Twitter al ministerului, citat de Reuters.

El a mai spus că, dacă piața se luptă să ajungă la echilibru, “vom discuta despre opțiunea prelungirii acordului”, după expirarea după 31 martie.

Novak a mai spus că prețul actual al petrolului de peste 54 de dolari pe baril este “optim” atât pentru producători, cât și pentru consumatori și permite investiții în industria petrolieră.

OPEC a convenit cu câțiva producători non-OPC, sub conducerea Rusiei, să reducă producția de petrol cu 1,8 milioane de barili pe zi (bpd) în total, începând din ianuarie 2017 până la sfârșitul lunii martie 2018.

Acordul de reducere a producției a determinat o creștere a prețurilor la țiței la peste 58 USD / baril în ianuarie, însă acesta scăzut ulterior într-un interval de 45 până la 50 dolari, deoarece efortul de a epuiza stocurile globale a durat mai mult decât era de așteptat.

Producția în creștere de șist din S.U.A. a compensat impactul limitărilor OPEC, la aceasta contribuind și majorarea producției din Libia și Nigeria.

Share.

Lasă un comentariu