Acasă » Petrol și Gaze » Kremlinul se pronunță împotriva suspendării livrărilor de petrol rusesc către Coreea de Nord

Kremlinul se pronunță împotriva suspendării livrărilor de petrol rusesc către Coreea de Nord

8 septembrie 2017
Furnizare
energynomics

Suspendarea livrărilor rusești de produse petroliere către Coreea de Nord ca parte a sancțiunilor impuse Phenianului este inutilă, deoarece nivelul lor actual este deja minim, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

„În mod repetat, președintele rus [Vladimir Putin], inclusiv în cadrul unei conferințe de presă de la Beijing, a declarat că volumul cooperării economice și al comerțului cu produse petroliere în Coreea este la un nivel nesemnificativ, la un nivel scăzut, în acest caz nu este rezonabil să continuăm să vorbim despre acest lucru [suspendarea livrărilor]. Nu există cantități semnificative acolo”, a declarat Peskov.

El a subliniat că Moscova se opune ideii de a presa Phenianul cu sancționare.

„Phenianul trebuie să fie implicat în dialog, trebuie create condiții în care Phenianul se va simți în siguranță și asta ne va permite să căutăm soluții [pentru criză]”, a spus purtătorul de cuvânt.

După testele efectuate de Coreea de Nord cu o rachetă H duminică, președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a propus să se discute despre reducerea livrărilor de țiței către Coreea de Nord în Consiliul de Securitate al ONU. Mai mult, Seoul a spus că nu este acceptabil vreun răspuns militar la criza nord-coreeană.

Între timp, Putin l-a întâlnit pe liderul sud-coreean la Forumul Economic Estic (EEF) din Vladivostok. În ciuda faptului că purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat pentru Sputnik că întâlnirea nu are legătură cu negocieri suplimentare în legătură cu situația din Coreea de Nord, consilierul lui Putin a declarat că Moscova și Seul au ajuns la un consens mai larg asupra acestei probleme.

„Există unele puncte de corespondență [în pozițiile rusești și sud-coreene în legătură cu Coreea de Nord] Cred că au crescut în convergență chiar mai mult – au vorbit la telefon și au vorbit astăzi”, a declarat miercuri Yury Ushakov, consilier al Kremlinului.

Consilierul a menționat, de asemenea, că, în timpul întâlnirii, Putin a descris în detaliu propunerile specifice, care au fost incluse lista de măsuri pentru soluționarea crizei.

Etichete:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *