Interconectare, retehnologizarea cărbunelui și gazul de la Marea Neagră – printre prioritățile alianței politice propuse de USR PLUS

1

Alianța USR PLUS a lansat un apel la dialog politic pentru pregătirea unei alternative viabile de guvernare în 2020. Într-o scrisoare deschisă semnată de Dacian Cioloș, președintele PLUS, și Dan Barna, președintele USR, sunt expuse liniile principale ale unui acord de colaborare trans-partinic la care sunt chemate să participe „forțele de bună credință din societate – politice, academice și societatea civilă”.

Dincolo de propunerile politice, documentul enumeră 20 de propuneri de politici publice, între care la poziția 18 apar prioritățile cu privire la domeniul energetic.

Realizarea interconectării europene în domeniul energiei și consolidarea independenței energetice prin retehnologizare și restructurarea inteligentă a complexurilor energetice, începerea exploatării depozitelor de gaz din Marea Neagră, pentru un avantaj competitiv al României

Alianța USR PLUS propune acest acord politic în contextul a ceea ce numește “un ciclu electoral special”: “după alegerile prezidențiale, locale și parlamentare din 2019-2020, țara noastră va beneficia de două intervale electorale neîntrerupte de alegeri decât o singură dată, în 2024. Asta poate aduce opt ani de stabilitate și dezvoltare, nealterați de lupte politice, nici de dezbinare în societate, în jurul unei majorități solide și al unui guvern competent.”

Share.

1 Comment

  1. Oare nu le-a spus nimeni oamenilor , ca interconectarea in domeniul energiei a fost una din conditionarile pentru aderarea la UE.Tot e bine ca nu vor sa inmagazineze energia electrica,in ceea ce priveste carbunele ar fi bine sa faca o vizita prin unitatile CNH ,dupa care sa intrebe conducerea CEO de nivelul investitiilor necesare pentru continuarea functionarii in conditiile impuse de UE.Oare cand vom avea partide care mai asculta si de specialistii in energie, dupa care sa dea din gura.

Lasă un comentariu