Holcim și-a menținut activitatea din România fără incidente provocate de Covid-19

0

“În această perioadă, primul nostru gând a fost siguranța angajaților”, a declarat Horia Adrian, directorul executiv al Holcim Romania. „Am sporit măsurile de prevenție și am căutat soluții pentru orice posibile probleme pe care le-am fi putut întâmpina, implementând multe dintre acestea proactiv. Astfel, activitatea noastră curentă a continuat în toate aceste săptămâni fără să fi înregistrat nici un caz în operațiunile noastre.”

Holcim și-a adaptat planurile de continuitate ale afacerii pe baza mai multor scenarii în funcție de evoluția situației și au fost luate măsuri de eficiență și disciplină financiară. Obiectivul principal a fost „să ne respectăm promisiunile față de angajați și parteneri pe termen mai lung”, a precizat Horia Adrian pentru Energynomics.

În ceea ce privește deciziile de business și perspectivele economice pe termen scurt, acestea stau „sub semnul responsabilității individuale și colective de a ne adapta la o nouă normalitate și de a continua să respectăm niște reguli stricte de igienă și de distanțare fizică”. Este singurul mod în care activitatea poate continua în condiții de siguranță, iar economia să primească “un nou imbold”.

Concret, în opinia liderul Holcim România, statul va juca un rol important în revitalizarea afacerilor locale. “Cred că va fi necesară o reeșalonare a taxelor companiilor afectate de pandemie și o infuzie de investiții din partea statului. Ar fi un bun moment, de asemenea, pentru ca statul român să demareze noi proiecte în zona de construcții, cum ar fi, de exemplu, extinderea infrastructurii rutiere. Investițiile publice în sectorul construcțiilor s-au dovedit și în 2008 un instrument bun pentru revigorarea economiilor din multe țări și ar putea reduce semnificativ impactul crizei asupra economiei românești.”

Holcim România are circa 800 de angajați și își desfășoară activitatea în 29 de amplasamente din întreaga țară, între care 18 stații de betoane, 2 fabrici de ciment (Arad și Câmpulung). În 2018, compania a raportat un profit net de 182 de milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1,27 miliarde de lei.

Și în România, ca la nivelul întregului grup LafargeHolcim, se lucrează constant pentru îmbunătățirea eficienței energetice a operațiunilor și pentru reducerea emisiilor de carbon, investind în cele mai bune echipamente și tehnologii disponibile. Mai multe în numărul viitor al Energynomics Magazine, care va fi lansat pe 30 iunie!

Share.

Lasă un comentariu