Acasă » Interes general » Iancu: Hidrogenul poate sta la baza unei noi revoluții tehnologice și digitale

Iancu: Hidrogenul poate sta la baza unei noi revoluții tehnologice și digitale

2 iunie 2020
Interes general
Energynomics

Hidrogenul reprezintă în momentul de față cea mai spectaculoasă soluție în fața noilor provocări, a declarat deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, preşedinte al Comitetului Naţional Român –World Enery Council (CNR-CME), citat de financialintelligence.ro.

În opinia sa, hidrogenul poate sta la baza unei noi revoluții tehnologice și digitale: “Este utilizat pentru multiple aplicații pe lângă cele clasice din domeniul industrial, astăzi există tehnologii mature comercial pentru producerea de energie electrică, termică, apă caldă, stocarea de energie, conversia gazului metan, mobilitate (de la autoturisme, camioane, trenuri, vapoare până la avioane). În prezent, însă, este utilizat în total mixt de energie la nivel mondial doar în procent de circa 1% şi mai ales în procesele de producție industrială de la rafinării până la îngrășăminte chimice, iar din acest 1% doar 4% este hidrogen verde”.

“Noi spuneam că ne vom baza pe gaze naturale până în 2050, gazele naturale fiind considerate regele tranziţiei energiei și că petrolul va atinge un vârf în 2040-2045, moment de la care va începe procesul de declin al acestei resurse care a revoluţionat omenirea în a doua parte a secolului al XIX-lea şi cu o spectaculoasă dezvoltare în secolul al XX-lea.

Petrolul s-a prăbuşit însă în anul 2020 la cotaţii negative în premieră în istoria acestuia, iar gazul natural îl găsim astăzi cu 4,7 euro în Hub-ul de la Viena. Adică circa 20 de lei/MWh, când noi discutam de 110 de lei acum 7-8 luni.

Acest tip de transformare se traduce și printr-o oportunitate unică în valorificarea noilor tehnologii”, a mai spus Iancu.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *