Germania: Proiectele cu hidrogen verde cu țările partenere nu ar trebui să afecteze mediul local

0

Guvernul german susține că proiectele de producere a hidrogenului ecologic cu țările partenere nu ar trebui să aibă loc în detrimentul mediului local, de exemplu prin suprasolicitarea alimentării cu energie electrică sau apă.

O mare parte din viitoarea aprovizionare cu hidrogen a Germaniei va trebui importată, a declarat guvernul federal într-un răspuns la o întrebare a fracțiunii parlamentare a Partidului de Stânga, potrivit CLEW. Interogarea s-a axat pe impactul producției de hidrogen asupra mediului, în special având în vedere că o mare parte din hidrogen va trebui importată, cu Europa de Sud, Maghreb, Africa de Vest și Chile printre potențialii furnizori de „hidrogen verde”.

Partidul a notat că aceste zone sunt adesea aride sau semi-aride și multe sunt deja afectate de o lipsă de resurse hidro, care se înrăutățește din cauza schimbărilor climatice. Producția de hidrogen verde ar putea necesita, de asemenea, desalinizarea convențională a apei de mare, care poate avea efecte nocive asupra mediului marin local, ecosistemele fiind afectate pe măsură ce reziduurile rezultate din procesul de purificare sunt retrimise în mare.

Ca răspuns, guvernul a declarat că în Germania vor fi construite centrale de producere a hidrogenului cu o capacitate de până la cinci GW, ceea ce înseamnă că ar putea fi produși anual 14 TWh de hidrogen verde.

Share.