Germania își majorează ținta pentru energie eoliană offshore la 40 GW până în 2040

0

Guvernul german a adoptat o modificare a legii în domeniul energiei eoliene offshore, care stabilește noi ținte, și anume de 20 de GW până la 2030 și 40 GW până în 2040. Ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat că legea revizuită stabilește un nou „punct de reper” pentru eolienele offshore, care ar permite Germaniei să se apropie de ținta sa pentru regenerabile ca procent din consumul de energie de 65% în următorul deceniu.

“Pentru prima dată, am stabilit, de asemenea, o țintă pentru 2040, care oferă tuturor actorilor implicați securitatea planificării pe termen lung”, a adăugat ministrul.

Legea privind energia eoliană offshore ar trebui să raționalizeze și să accelereze procedurile administrative, pentru a permite o implementare rapidă a proiectelor eoliene offshore autorizate și stabilește, de asemenea, baza legală pentru producția de hidrogen ecologic verde, a declarat ministrul, potrivit Clean Energy Wire.

Asociația municipală de utilități VKU a salutat în principiu amendamentul, dar a criticat faptul că nu s-a reușit blocarea „licitării speculative” în ofertele de proiecte. Doar companiile mari ar putea depune oferte cu sprijin zero fără să le fie afectată supraviețuirea financiară, a argumentat șeful VKU, Ingbert Liebing.

Share.

Lasă un comentariu