Electrica preia de la Fondul Proprietatea pachetele minoritare pentru 165 de milioane de euro

0

Fondul Proprietatea (FP) a anunțat demararea procedurilor de vânzare către Electrica a participațiilor minoritare deținute în subsidiarele companiei, pentru aproximativ 165 de milioane de euro (752 milioane lei).

Astfel, FP vinde 21,99% din Electrica Distribuţie Muntenia Nord, 22% din Electrica Distribuţie Transilvania Nord, 21,99% din Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi 22% din Electrica Furnizare SA.

”Valoarea agregată a tranzacției va fi în cuantum de 752.031.841 RON. Acțiunile vor fi dobândite de Electrica împreună cu toate drepturile atașate acestora în conformitate cu legislația aplicabilă, incluzând dreptul de a primi dividende, cu excepția dividendelor aferente anului financiar încheiat la 31 decembrie 2016, care rămân a fi încasate de Fond, astfel cum a fost deja aprobat în Adunările Generale ale Acționarilor Filialelor din data de 17 mai 2017”, se arată în comunicatul FP.

Părţile intenţionează să semneze documentaţia contractuală aferentă tranzacţiei preconizate după obţinerea aprobărilor necesare corporative şi din partea acţionarilor, la nivelul Electrica şi al Filialelor, până în data de 31 octombrie 2017.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu