Eolianul continental, cea mai ieftină formă de energie regenerabilă

0

Departamentul guvernamental pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială (BEIS) al Marii Britanii a publicat proiecții privind costurile pentru proiectele regenerabile, începând cu 2020.

Acestea includ o defalcare a costului de generare a unui MWh de energie electrică în funcție de diferitele tipuri de energie.

Estimările efectuate de BEIS arată că proiectele eoliene continentale (onshore) vor avea un cost de 63 de lire sterline pe MWh, potrivit BBC. Este cea mai ieftină sursă de energie regenerabilă, comparativ cu 106 lire pentru eolianul din larg (offshore).

Aceste cifre reflectă costurile de construcție și faptul că energia eoliană și solară sunt intermitente, dar ele nu iau în considerare costurile asociate cu factorii de mediu, precum impactul calității aerului.

Cel mai recent raport disponibil a fost publicat în 2016. Dar concluziile au fost, de asemenea, susținute de un studiu mai recent al consultanților în domeniul energiei regenerabile BVG Associates.

Acest studiu – comandat de Scottish Power – a constatat că vântul continental este cea mai ieftină formă de generare de energie electrică nouă, disponibilă în prezent în Marea Britanie.

Producția totală de energie electrică în Marea Britanie a fost de 336 terawatt-oră (TWh) în 2017, cu 29,3% provenind din surse regenerabile de energie. Aceasta a înregistrat o creștere, de la 24,5% în 2016, potrivit cifrelor oficiale.

grafic

BEIS a subliniat că această tendință a fost stimulată de o creștere a capacității de producție a energiei din surse regenerabile.

Share.

Lasă un comentariu