Enel extinde colaborarea cu Formula E

0

Enel a reînnoit angajamentul față de Campionatul ABB FIA Formula E, devenind Partenerul Oficial pentru soluţii inteligente de încărcare vehicule electrice și pentru energie al următoarelor cinci sezoane ale seriei de curse electrice stradale. Anunțul a fost făcut de Francesco Venturini, Directorul Enel X, divizia Enel dedicată produselor inovatoare și soluțiilor digitale și de Alejandro Agag, fondator și CEO al competiţiei de Formula E, în cadrul unei conferințe de presă organizată la centrul media pentru Niobium CBMM Roma E-Prix, prezentat de Mercedes EQ.

Începând cu sezonul următor, Enel va furniza tehnologia, produsele și serviciile necesare pentru încărcarea mașinilor de curse electrice aflate deja la a doua generație. Datorită bateriilor cu capacitate mult mai mare, noile mașini vor putea parcurge circuitul integral, fără a mai fi necesară schimbarea maşinilor, așa cum se întâmplă acum. Noile Superchargers Enel, care au la bază tehnologie de ultimă generație, vor avea o capacitate de 80 kW, suficientă pentru a încărca complet noile baterii în intervalul de timp prevăzut în reglementările tehnice. Aceste noi baterii Supercharger vor fi foarte ușoare (cântărind mai puțin de 200 kg), facilitând un transport mai eficient de la o cursă la alta.

“La trei ani după lansarea colaborării între Enel și Formula E, anunțul de astăzi referitor la continuarea şi extinderea parteneriatului nostru, marchează un nou pas important în ceea ce priveşte eforturile pe care le întreprindem în domeniul mobilității electrice. Datorită tehnologiei noastre de încărcare și a bateriilor Supercharger disponibile în cadrul fiecărui eveniment, mașinile de Formula E de nouă generaţie, cu capacitate sporită și mult mai eficiente, vor fi încărcate și astfel, pregătite să parcurgă întreaga distanță a cursei. Parteneriatul dintre Enel și Formula E subliniază angajamentul Grupului nostru de a promova mobilitatea electrică la nivel global, în timp ce continuăm cercetarea, dezvoltarea și implementarea de soluții tehnologice inovatoare pentru transportul sustenabil”, spune Francesco Venturini, Directorul Enel X.

Noile baterii Supercharger Enel vor fi prezentate în avanpremieră la cursa inaugurală din Roma, la standul Grupului din interiorul Allianz E-Village, alături de noul monopost electric, prezentat la Salonul Auto de la Geneva, luna trecută.

Share.

Lasă un comentariu