Dragnea a anunțat modificarea OUG 114

0

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat sâmbătă că în a doua parte a lunii Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă care să completeze „Ordonanţa lăcomiei“ şi care să fie acceptabile pentru Executiv şi pentru toate părţile din domeniile bancar, energie şi operatorii de telefonie mobilă.

„Am avut în ultima perioadă întâlniri pe domeniul bancar şi lucrurile au avansat către o soluţie acceptată de ambele părţi, în condiţiile în care nu renunţăm la obiectivele noastre care au generat ordonanţa 114. Ne interesează ca sistemul bancar să investească mai mult în economia românească, să sprijine dezvoltarea economică. Împreună am gândit un mecanism de stimulare a acestui lucru, plecând şi de la ideea că este, totuşi, o diferenţa foarte mare între (dobânzile la, n.r.) credite şi depozitele populaţiei”, a spus Dragnea, conform Adevărul.

”Se pot face paşi importanţi dacă sunt îndeplinite obectivele pe care le-am avut în vedere, anume condiţiile de creditare să fie mai bune pentru firme şi persoane fizice, nivelul de intermediere financiară să crească, băncile să investească mai mult în creşterea economică”.

Astfel, săptămâna viitoare coaliţia PSD-ALDE urmează să discute cu premierul Viorica Dăncila şi cu miniştrii de resort ai domeniilor respective „o eventuală ordonanţă, care să completeze ordonanţa 114 în aceste domenii“.

Share.

Lasă un comentariu