Acasă » Petrol și Gaze » Surse: BSOG va începe furnizările de gaze din februarie 2021

Surse: BSOG va începe furnizările de gaze din februarie 2021

energynomics

Black Sea Oil&Gas (BSOG) a rezervat 90% din capacitatea punctului de intrare a gazelor în sistemul naţional de transport (SNT) de la Vadu, începând cu 1 februarie 2021, conform unor surse din sectorul energetic.

„Urmare a desfăşurării Etapei Angajante a Procesului de capacitate incrementală pentru punctul de intrare în SNT, preconizat a fi creat în zona localităţii Vadu, jud. Constanţa, SNTGN Transgaz SA va aduce la cunoştinţă faptul că solicitantul nu şi-a exercitat dreptul de denunţare unilaterala a contractului de transport încheiat până la data confirmării, astfel contractul devenind ferm. În acest context, SNTGN Transgaz SA anunţă ca Procesul de rezervare de capacitate incrementală în punctul preconizat de intrare în SNT din Marea Neagra – PM VADU – Etapa Angajantă s-a încheiat cu succes”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul Transgaz, conform Agerpres.

Numele companiilor care rezervă capacitate în SNT este confidenţial, însă, potrivit informaţiilor obţinute de Agerpres, compania care a rezervat capacitate în punctul de intrare de la Vadu este Black Sea Oil&Gas, singura, de altfel, care a luat până acum decizia finală de investiţie pentru a extrage gaze din Marea Neagră.

Astfel, aceasta a rezervat 90% din capacitatea punctului de intrare în SNT începând cu 1 februarie 2021 şi până la 1 octombrie 2024. După această dată, capacitatea rezervată scade treptat până la 1,77% din cea oferită, până în anul 2035.

Black Sea Oil&Gas este, totodată, şi singurul investitor din Marea Neagră care a rezervat capacitate de transport în conductele care introduc gazele offshore în SNT.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *