Deutsche Bahn caută PPA-uri de 500 GW de energie verde

0

Compania feroviară Deutsche Bahn (DB) a început un proces de licitație pentru aproximativ 500 GW de energie regenerabilă pe o perioadă de opt ani, prin acorduri bilaterale de achiziție de energie electrică (PPA), anunță compania într-un comunicat de presă. „Din 2038, Deutsche Bahn va funcționa cu 100% energie verde. Înlocuim în mod sistematic contractele bazAte pe energie clasică, acum aproape să expire, cu energie regenerabilă,” a declarat Torsten Schein, președintele consiliului de administrație al DB Energie.

Compania feroviară germană folosește aproximativ 10 TWh de energie electrică anual și spune că este „cel mai mare consumator de energie verde din Germania”, potrivit Clean Energy Wire.

Odată cu sfârșitul perioadei tarifelor de feed-in pe 20 de ani, în 2021, operatorii sunt nevoiți să caute din ce în ce mai multe moduri alternative de a-și menține instalațiile eoliene și de energie solară pe profit. Ei își pot vinde energia unui anumit client, prin intermediul contractelor bilaterale. Aceste contracte pe termen lung, denumite acorduri de cumpărare a energiei electrice (PPA) servesc și la finanțarea operării sau a unor investiții noi.

Share.

Lasă un comentariu