De 10 ani în România, EDP Renewables este extrem de angajată în tranziția ecologică și comunitățile locale

0

EDP Renewables este puternic implicată în România, atât ca piață, cât și ca hub de dezvoltare tehnologică, ne-a declarat Eduardo Nieto, manager de țară al EDP Renewables România. Nieto ne-a împărtășit câteva gânduri cu câteva zile înainte de sărbătorirea aniversării a zece ani de prezență a grupului portughez în România. EDP Renewables este al treilea cel mai mare producător de energie verde din România și cel mai mare producător neintegrat de energie regenerabilă din țară.

Stimate domnule Eduardo Nieto, care este contribuția EDP Renewables în sectorul energetic românesc?

Grupul EDPR este puternic implicat în România, atât ca piață, cât și ca hub de dezvoltare tehnologică. Prezența noastră neîntreruptă în țară din 2009 este o dovadă a angajamentului nostru. Ne propunem să dezvoltăm în continuare proiectele pe care le avem în România, în unități precum cele de la Cernavodă și Făcăeni, care însumează o capacitate instalată totală de 521 MW, alcătuită în mare parte din energie eoliană și energie solară. Un alt proiect este sistemul de stocare din Cobadin, inaugurat în 2018.

Faptul că România are una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană ne conferă, de asemenea, încredere în piața locală. Acest lucru este întărit și de intrarea sa pe piața forței de muncă de moderne, care constă într-o nouă generație de lucrători, competitivă și cu înaltă calificare.

Contribuția noastră merge dincolo de creșterea prezenței noastre în țară de generarea de bunăstare și de ocuparea forței de muncă pe care aceste activități le presupun. În plus, ne-am angajat cu seriozitate să contribuim la decarbonizarea economiei românești, în linie cu obiectivul nostru global de a ne reduce emisiile de CO2 cu 90% la nivelul anului 2030, față de anul 2005. De asemenea, ne străduim să contribuim la dezvoltarea economică a comunităților în care suntem prezenți, prin inițiative care stimulează conștientizarea cu privire la mediul înconjurător și care favorizează cercetarea și educația în școlile de la nivel local.

Nu trebuie să uităm nici de contribuția angajaților EDPR în susținerea vecinilor, unii dintre ei aflați în situație de excluziune socială, prin sprijinul pe care îl acordăm pentru îmbunătățirea calității vieții în cadrul programului Closer2you.

Cum vedeți implicarea viitoare a EDP Renewables pe piața energetică din România?

Grupul EDPR este deschis să creeze noi opțiuni de creștere în România profitând de poziția sa relevantă din piață. Aceste opțiuni vor depinde în mare parte de evoluția cadrului de reglementare.

Pe 10 octombrie, EDP Renewables România organizează la București evenimentul de la aniversare a 10 ani de prezență activă în România. Cu această ocazie, reprezentanții de top ai grupului vor face o trecere în revistă a implicării grupului în România, vor vorbi despre momente importante care i-au marcat activitatea și vor discuta, de asemenea, despre proiectele viitoare de investiții în context european și național.

Share.

Lasă un comentariu