D. Cîmpean: CE Hunedoara va intra în insolvență, Ordonanța 60 va salva complexul

1

Bogdan Tudorache

Instanța a amânat astăzi (joi, 14 noiembrie) pronunțarea deciziei privind intrarea în insolvență a CE Hunedoara, însă această decizie va fi luată cât de curând, iar planul de reorganizare, coroborat cu Ordonanța 60, cea care permite un schimb de active cu datorii în contul statului, ar putea rezolva problema complexului, a declarat pentru energynomics.ro Darius Cîmpean, președintele sindicatului Muntele.

”Când se va intra în insolvență se va încerca liniștirea lucrurilor…Noi în momentul de față avem conturile poprite și funcționăm de pe o zi pe alta, dar s-au acordat drepturile salariale…însă funcționăm în condiții destul de grele”, a spus Cîmpean.

El a menționat că dacă se va intra în insolvență, aceasta va fi gestionată de o firmă specializată, împreună cu un administrator desemnat de către Ministerul Economiei. ”Pentru noi viitorul este legat de Ordonanța 60, care a fost votată de tot spectrul politic în Parlament și se află acum la promulgare, și care ne-ar permite nouă o reorganizare, așa cum cere și Comisia Europeană. Pe de o parte, termocentrala Mintia ar urma să fie preluată de către Consiliul Județean Hunedoara, iar patru mine, termocentrala Paroșeni și o sucursală de prestări-servicii să formeze Complexul Energetic Valea Jiului, sau Termomin Valea Jiului, la care să punem, pe lângă grupul pe cărbune modernizat – este cel mai modern grup din țară – și un grup pe gaz. Și să găsim o soluție legată de mixul energetic”, a spus el.

Share.

1 Comment

  1. Din cate cunosc singura societate din sectorul de productie energie care a reusit sa iasa din insolventa a fost Hidroelectrica.M-as bucura sa aveti dreptate.

Lasă un comentariu