Acasă » Termo » Virgil Popescu: Termocentralele nu se închid, intră în rezerva tehnică

Virgil Popescu: Termocentralele nu se închid, intră în rezerva tehnică

14 noiembrie 2022
Termo
energynomics

Termocentralele nu se închid ci, prin Legea decarbonării, intră într-o rezervă tehnică, unde rămân până în 2030, a precizat ministrul Energiei, Virgil Popescu, vineri, la briefingul de la finalul şedinței de Guvern.

„Deci, nu se închide nicio termocentrală. Am mai spus acest lucru, spun încă o dată acest lucru: termocentralele nu se închid. Termocentralele, prin Legea decarbonării, intră într-o rezervă tehnică, rămân acolo în rezerva tehnică până în anul 2030. Vorbim de un program de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, un program în care guvernele din 2020, 2021, 2022 au băgat până acum un miliard de euro pentru a ajuta compania să iasă dintr-o situație în care era în pragul falimentului”, a spus Popescu, potrivit Agerpres.

”Vorbim de încă un miliard de euro aprobați deja pentru modernizare, trecere de la cărbune la gaz. 1.325 de megawați de energie pe bază de gaz vor fi puşi în funcțiune până la finalul programului de restructurare, 747 de megawați energie regenerabilă. (…) Deci nu vorbim de nicio închidere. N-are rost să vorbim de acest lucru. Iar în PNRR nu vorbim de închidere. Este preluat programul de restructurare a Olteniei, nu este nimic în plus în PNRR față de programul de restructurare. Iar în legea decarbonării tocmai ce s-a statutat acest lucru cu rezerva tehnică”, a explicat Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *