Acasă » Evenimente Trecute » Interes puternic pentru conferința “Carieră în industria energetică 2019”, organizată de SIER Tineret la Constanța

Interes puternic pentru conferința “Carieră în industria energetică 2019”, organizată de SIER Tineret la Constanța

14 noiembrie 2019
Evenimente Trecute
energynomics

Proiectul “Carieră în industria energetică” inițiat de SIER București Tineret a ajuns la cea de a VIII-a ediție, marcând la Constanța încă o reușită în aducerea la un loc a companiilor și tinerilor studenți și absolvenți, aflați la început de drum. Aceștia au avut posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu companiile active în domeniul energetic.

În prima zi, tinerii din Dobrogea au asistat la cinci prezentări ale companiilor interesate să expună oportunități de carieră și dezvoltare în domeniul energetic. Prezentările susținute de Rompetrol, Nuclearelectrica și Transelectrica – Parteneri Gold, Celco – Partener Silver și Wind Technicians – Partener Bronze au fost urmărite de peste 90 de tineri studenți sau absolvenți.

În cea de-a doua parte a zilei, cei 92 de participanți la evenimentului au urmărit discursurile reprezentanților companiilor care și-au propus să prezinte oportunitățile de carieră și dezvoltare în domeniul energetic. Cele 5 companii participante au atins o gamă diversă de specializări în care tinerii pot urma programe de practică, internship și loc de muncă.

Ziua s-a încheiat cu workshop-ul “Refinery Fundamentals & Economics” susținut de Rompetrol. “Sorin Cioca, Director Planificare și Performanță în cadrul Rompetrol – KMG International ne-a arătat că ingineria și economia nu sunt imposibile când le faci cu drag”, spune Mircea Bițoiu, președintele SIER București Tineret.

Evenimentul s-a încheiat pe 9 noiembrie, sâmbătă, când 30 de tineri au plecat către cele două vizite tehnice. Una dintre vizite a fost la Celco, cea mai inovatoare companie din domeniul materialelor de construcții din România. Tinerii s-au bucurat de prezența specialiștilor, dar și de micile experimente pe care le-au văzut. Cea de-a doua vizită tehnică a fost la Stația Electrică Isaccea, unde profesioniștii de la Transelectrica au stat la dispoziție tinerilor dornici să cunoască domeniul energetic. Faptul că tinerii au avut ocazia să vadă singura stație electrică din România care a funcționat cu nivelul de tensiune de 750kV reprezintă pentru ei un avantaj în a înțelege complexitatea acestui domeniu.

“Ne dorim ca evenimentul să fie instrumentul prin care mediul industrial să fie mai aproape de mediul academic, iar tranziția tinerilor de la studenți la angajați să fie făcută într-un mod cât mai plăcut de ambele părți”, mai spune Mircea Bițoiu. “Performanța în domeniu este dictată de existența unor astfel de manifestări care să faciliteze schimbul de experiență și să conecteze laolaltă atât companiile în domeniu cât și viitorii specialiști.”

Următoarea ediție a evenimentului: „Conferința: Carieră în industria energetică 2020” va avea loc în perioada 9-14 martie 2020, la Biblioteca Universității Politehnica din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.