Consiliul Concurenței a efectuat inspecții la compania Distrigaz Sud

0

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul central al companiei Distrigaz Sud Rețele SRL și la punctele de lucru ale acesteia din șapte orașe, privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei pe piaţa serviciilor de avizare tehnică a proiectelor, recepţie şi punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, se arată într-un comunicat pe site-ul instituției.

”Investigaţia va analiza posibila impunere a unor tarife majorate/inechitabile, pentru prestarea serviciilor respective, consumatorilor care s-au racordat la sistemul de alimentare cu gaze naturale în localităţile şi zonele geografice pentru care compania deţine licenţa de distribuţie”, susțin reprezențanții Consiliului Concurenței.

Potrivit autorității de concurență, inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate. De asemenea, documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei,  se mai arată în comunicat.

Inspecţiile s-au derulat la punctele de lucru ale Distrigaz Sud Reţele din Sfântu Gheorghe, Braşov, Târgovişte, Blejoi (Prahova), Galaţi, Piteşti şi Craiova. ”Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, au mai afirmat oficialii autorității.

Distrigaz Sud Reţele SRL a reacţionat printr-un comunicat de presă în care afirmă că “derulează toate activităţile cu deplină respectare a legislaţiei în vigoare”. Compania anunţă că, pe tot parcursul inspecţiei, a cooperat cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi le-a pus la dispoziţie toate informaţiile necesare derulării acesteia în bune condiţii.

Distrigaz Sud Reţele este o filială a ENGIE România, înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de distribuţie de cea de comercializare. Distrigaz Sud Reţele deserveşte 19 judeţe din sudul ţării (Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea), şi municipiul Bucureşti.

Share.

Lasă un comentariu