APIA: 8.836 de autoturisme noi, înmatriculate în România în februarie, în scădere cu 26,8%

0

Un număr de 8.836 de autoturisme noi au fost înmatriculate în România în luna februarie, în scădere cu 26,8% faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 12.071 autoturisme, conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor Auto (APIA), care citează statistica Direcţiei de Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

“Chiar dacă este, probabil, o situaţie conjuncturală, atât în România, cât şi în Europa, unde obiectivele pentru CO2 au generat se pare înmatricularea mai rapidă a unor unităţi în decembrie 2019, iar asta se poate observa în volumele de la începutul acestui an, în România scăderea după primele două luni din 2020 a fost mult mai amplă (-18,1%) decât în majoritatea statelor europene”, precizează APIA, conform Agerpres.

Astfel, comparativ cu luna similară a anului trecut, Franţa a înregistrat un recul de 2,7%, Spania (-6%), Germania (-10,8%) şi Italia (-8,8%).

“Şi în Europa, luna februarie 2020 a fost una de scădere pentru ţările din Europa Vestică (-7%). Această scădere destul de importantă, combinată cu cea înregistrată în ianuarie, a dus la o evoluţie generală negativă a pieţei auto din acest grup de ţări după primele două luni din 2020. Această evoluţie mai puţin favorabilă este, în esenţă, explicabilă şi prin scăderea producţiei de automobile realizată în Europa în anul 2019, respectiv -4,9%”, potrivit APIA.

Share.

Lasă un comentariu