Acționarii Hidroelectrica vor alege pe 5 februarie Consiliul de Supraveghere

0

Directoratul Hidroelectrica a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor pentru data de 5 februarie având pe ordinea de zi alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea votului cumulativ, în conformitate cu prevederile OUG 109 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Acționarii vor revoca membrii CS care nu sunt reconfirmați prin vot cumulativ și vor aproba stabilirea duratei manadatului noilor supraveghetori pentru o perioadă de 4 ani, potrivit propunerilor Directoratului companiei, conform investenergy.ro.

Acționarii  Hidroelectrica – Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea – au aprobat declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica conform prevederilor OUG 109/2011 în luna mai a anului trecut.

Un proces de selecție pentru șase poziții de membru în CS al Hidroelectrica, contestat de o parte dintre cei 84 de candidați înscriși, s-a derulat la finalul anului 2016, în perioada în care Ministerul Energiei era condus de Victor Grigorescu.

Din păcate, procesul a eșuat, următorul ministru – Toma Petcu anulând procedura de selecție pe motiv de neeaceptare a candidaților propuși să fie supraveghetori la Hidroelectrica. Astfel, în 2017, compania a fost condusă tot de șefi provizorii. Situația a continuat și în 2018.

Share.

Lasă un comentariu