Acasă » Regenerabile » Eolian » Wind Power Energy aduce în România BZEE – Academia pentru Surse Regenerabile

Wind Power Energy aduce în România BZEE – Academia pentru Surse Regenerabile

11 septembrie 2014
Electricitate
energynomics

Wind Power Energy (WPE), companie de consultanţă şi servicii pentru parcuri eoliene şi fotovoltaice, introduce în premieră pe piaţă din România BZEE – Academia pentru Surse Regenerabile, autorizată internaţional de Global Wind Organization (GWO). Aceasta este prima şcoală de acest gen din sud-estul Europei, autorizată complet de GWO pentru toate modulele de training.

WPE a semnat un parteneriat cu BZEE – Renewable Energy School of Skills, academie prezentă în peste 29 de locaţii din toată lumea. Astfel, Academia este prezentă în Canada, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Germania, Brazilia şi din această toamnă în România, la Constanţa.

Academia BZEE a fost înfiinţată în 2000 de cele mai mari companii prezente în industria eoliană printre care Vestas, GE, Nordex şi GL-Garrad-Hassan. Acestea au pus şi baza standardului de securitate şi sănătate în muncă GWO.

“Noul parteneriat cu BZEE – Academia pentru Surse Regenerabile, este încă un pas pe care WPE îl face în industria eoliană. Vedem cum piaţa se maturizează şi este nevoie din ce în ce de mai mulţi specialişti. Academia îşi propune să pregătească peste 500 de tehnicieni de service şi mentenanţă pentru turbine eoliene în fiecare an. Centrul de pregătire este singurul de acest gen din sud-estul Europei şi deserveşte toate ţările învecinate, inclusiv Turcia. Am investit peste 250.000 de euro în săli de curs, centrul de pregătire şi dotări de ultima generaţie, unde tehnicienii se pot pregăti în conformitate cu standardele GWO. Avem o turbină eoliană funcţională, pe care putem preda partea practică a cursului”, a declarat Sebastian Enache – Business Development Manager BZEE.

România şi mai ales zona Constanţa are peste 1000 de tehnicieni activi pentru service şi mentenanţă turbine eoliene. Numărul acestora se va mări odată cu ieşirea din garanţie a turbinelor. BZEE România va oferi soluţii de training la standarde internaţionale de calitate, adaptate din punct de vedere economic necesităţilor locale. Academia are peste 50 de cursuri specializate pentru industria eoliană şi fotovoltaică, săli de curs şi un centru de pregătire de 1000m², dotat la standarde internaţionale.

Despre BZEE

Centrul de pregătire pentru industria eoliană BZEE este un pionier în sector și a luat fiinţă în anul 2000, la iniţiativa industriei, pentru a acoperi golurile din pregătirea tehnicienilor. Astăzi, portofoliul BZEE cuprinde o gamă completă de cursuri pentru toate activităţile realizate la nivel internaţional în industria eoliană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *