Acasă » Petrol și Gaze » Transport » Washingtonul ameninţă cu sancţiuni entităţile implicate în gazoductul Nord Stream 2

Washingtonul ameninţă cu sancţiuni entităţile implicate în gazoductul Nord Stream 2

20 martie 2021
Import-Export
Energynomics

Secretarul american de stat Antony Blinken a făcut apel joi la “toate entităţile implicate” în proiectul controversat al gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania să se retragă “imediat”, pentru că în caz contrar riscă sancţiuni din partea SUA, relatează AFP.

Şeful diplomaţiei americane a dat asigurări într-un comunicat că administraţia lui Joe Biden este “hotărâtă să respecte” legea adoptată în 2019 şi prelungită în 2020 de Congresul american, care prevede sancţiuni, conform Agerpres.

“Nord Stream 2 este un proiect nepotrivit – pentru Germania, pentru Ucraina şi pentru aliaţii şi partenerii noştri din Europa Centrală şi de Est”, a declarat Blinken, reiterând opoziţia veche a Washingtonului faţă de acest gazoduct de 1.200 de kilometri de conducte submarine, în valoare de nouă miliarde de euro. El spune că este “un proiect geopolitic rus care urmăreşte să divizeze Europa şi să slăbească securitatea energetică europeană”.

“Departamentul de Stat monitorizează eforturile pentru finalizarea gazoductului Nord Stream 2 şi examinează informaţiile legate de entităţile care par să fie implicate”, a adăugat el.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *