Acasă » Petrol și Gaze » Răzvan Nicolescu, propus de statul român pentru Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Răzvan Nicolescu, propus de statul român pentru Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Energynomics

Statul român, prin Ministerul Energiei, l-a propus pe Răzvan Nicolescu pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, alături de Niculae Havrileţ, căruia îi va fi reînnoit mandatul, au declarat reprezentanţii companiei citați de Agerpres.

„Am acceptat nominalizarea din partea statului român având convingerea că aş putea contribui la transformarea companiei în contextul luptei internaţionale împotriva schimbărilor climatice, în beneficiul sectorului energetic românesc pe termen mediu şi lung. Eficientizarea companiilor de stat, creşterea ponderii capitalului privat autohton în energie şi parteneriatele reciproc avantajoase între stat şi marile companii internaţionale reprezintă elemente cheie pentru o tranziţie inteligenţă la un sector energetic mai prietenos cu mediul înconjurător”, a confirmat Nicolescu.

Propunerea va fi votată în Adunarea Generală a Acţionarilor OMV Petrom, care va avea loc pe 27 aprilie.

Nicolescu este unul dintre cei mai cunoscuţi experţi români în domeniul energetic, inclusiv pe plan internaţional. El a fost preşedintele Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER) între 2014 şi 2016 şi ministru al Energiei în 2014, fără a fi membru al vreunui partid politic, iar în perioada 2006 – 2008 a fost reprezentantul României la Uniunea Europeană pe probleme de energie.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *