Acasă » Interes general » Voicu, Certinvest: Vom avea un an ușor pozitiv la BVB, dar nu o evoluție atât de exuberantă ca în 2021

Voicu, Certinvest: Vom avea un an ușor pozitiv la BVB, dar nu o evoluție atât de exuberantă ca în 2021

4 ianuarie 2022
Economics&Markets
Energynomics

Există potențial de creștere pentru Bursa de Valori București, în 2022, dar suntem și vulnerabili în ceea ce privește politica monetară la nivel global, evoluția pandemiei cât și eventuale episoade de rebalansare fiscală, consideră Alexandru Voicu, director general SAI Certinvest.

“La poza de final de an, mă aștept să avem un an ușor pozitiv, dar nu o evoluție atât de exuberantă cum am avut în 2021 (+33,2% pentru indicele BET)”, a declarat Alex Voicu într-un interviu acordat financialintelligence.ro.

El spune că anul 2021 a fost un an pozitiv pentru toate clasele de active, trecând peste efectele de bază puternice generate de primul lock-down din martie-mai 2020.

”Am remarcat un apetit crescut al investitorilor care în contextul unei inflații peste medie (ce va mai persista cel puțin un an), au explorat din ce în ce mai mult alternative la depozitele bancare. Sectorul de Real Estate a generat cele mai bune randamente, fiind un activ care performează bine în perioade cu inflație peste medie. O altă schimbare structurală importantă vine din expansiunea acțiunilor blue-chip, care au capturat o cotă mai mare de piață în detrimentul companiilor mai mici din cauza capacității financiare și de management superioară pe care au avut-o în gestionarea situațiilor dificile induse de pandemie.

Producătorii de materie primă au avut un an excelent de asemenea, cu randamente medii de peste 20%, în contextul crizei de supply chain și a cererii forțate generată de stimulul monetar și economic”, a spus Voicu.

Cât despre 2022, el susține că va exista o creștere ușoară a indicilor.

”Singura claritate este că trebuie urmărit îndeaproape contextul macro și geopolitic și strategia trebuie ajustată în funcție de evoluțiile preconizate. Un factor foarte pozitiv este includerea companiilor românești în diverși indici globali, trend care va continua și va îmbunătăți lichiditatea și interesul pentru piața locală”.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *