Acasă » Electricitate » Virgil Popescu: Romgaz şi Nuclearelectrica nu vor plăti dividende de 90% din profit

Virgil Popescu: Romgaz şi Nuclearelectrica nu vor plăti dividende de 90% din profit

6 iunie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Guvernul României nu va cere companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica să majoreze, de la 50% până la 90%, cota din profiturile pe 2020 ce va fi vărsată la bugetul de stat sub formă de dividende, cum a făcut recent în cazul a două companii de utilităţi, deoarece aceste companii energetice de stat au obiective mari de investiţii, a afirmat, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un interviu acordat Bloomberg.

„După discuţii cu premierul şi ministrul de Finanţe am convenit să exceptăm aceste două companii”, a spus Popescu, conform Agerpres.

Bloomberg subliniază că Romgaz negociază în prezent preluarea participaţiei de 50% deţinută de grupul american Exxon Mobil la proiectul Neptun din Marea Neagră, în timp ce Nuclearelectrica vrea să construiască două noi reactoare la centrala de la Cernavodă.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni seara, că în multe companii de stat sumele care erau considerate dividende erau folosite pentru acordarea de bonusuri pentru manageri şi excursii de tip team building, iar acum constituirea drept venituri la stat a dividendelor nu va afecta capitolul de investiţii.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.